Tuesday, 21 February 2012

Reclaim the seeds

Voor de mensen die ge├»nteresseerd zijn in heirloom, zeldzame zaden of zelf veel (biologische) zaden hebben en deze willen ruilen: 10 en 11 maart wordt er in Amsterdam 'Reclaim the seeds' georganiseerd. Op zaterdag is er een ruilbeurs en zullen er een aantal stands zijn waar je ook zaden kunt kopen. Ook zijn er een aantal workshops en lezingen. Op zondag zijn er voornamelijk workshops maar dan veel praktischer dan die van zaterdag.


Wij gaan op zaterdag, zondag moet Steven helaas werken. Als er mensen zijn die meewillen stuur dan even een mailtje. Hoe meer mensen hoe meer vreugde. Ook als je niet kunt maar iets specifieks zoekt, laat het ons dan weten; misschien dat we het mee kunnen nemen.

In lijn met de beurs vind je hieronder de documentaire 'Eeuwige moes, ode aan het gewas'Deze gaat over Ruurd Walrecht die zich 40 jaar lang heeft ingezet om de biodiversiteit in Nederland zoveel mogelijk in stand te houden en onder andere de Oerakker heeft opgezet.


Van de website hollanddoc.nl: 'Eeuwige Moes' is een documentaire waarin oude groentesoorten en biodiversiteit een belangrijke rol spelen. De in de film geportretteerde personen proberen ieder op hun eigen manier in evenwicht met hun natuurlijke omgeving te leven. De naar Zweden vertrokken hoofdpersoon Ruurd Walrecht komt in de film tot leven door de verhalen van de mensen die met hem gewerkt hebben en in gedetailleerde opnamen van de gewassen die hij probeerde te redden. 

Ruurd Walrecht raakte al jong in de ban van historische gewassen en begon een levenslange kruistocht voor het behoud ervan. Deze Don Quichot van de zeldzame groentesoorten bouwde een indrukwekkende collectie van honderden met uitsterven bedreigde gewassen op. De meesterteler emigreerde echter van de ene op de andere dag naar Zweden. Een bont gezelschap achterblijvers vertelt het verhaal van deze bezeten teler en zijn Groene Ark, want zijn levenswerk blijkt voor ons allen van belang. Een documentaire over een alternatieve manier van leven, milieu, biodiversiteit en slow food.
Regie: Catherine van Campen. Producent: Joost Seelen / Zuidenwind Filmprodukties.

No comments:

Post a Comment